Mi történik a művészetterápiás foglalkozásokon?

 

Bizalom, Szakmai titoktartás

Bizalmat ösztönző, biztonságos, előítéletektől mentes környezetet biztosítok a klienseim számára. Munkámat a szakmai titoktartás szabályainak megfelelően végzem.

 

Az első interjú, Terápiás Szerződés

Az első alkalmak arra szolgálnak, hogy kialakuljon a fent említett bizalmi kapcsolat, ami megteremti a további együttműködés alapjait.

A probléma, a fennálló tünetek, valamint a kliens élettörténete a jelen pillanatig kerülnek megbeszélésre. 

Az első benyomások és bővebb tájékoztatás után a kliens mérlegelheti, kívánja-e tovább igénybe venni a szakmai segítséget. Ezt követően meghatározzuk az elérni kívánt célokat és a terápia időtartamát. Amennyiben a kliens elköteleződik a terápia mellett úgy kezdetnek általában 6 terápiás ülést javaslok.

 

A készített munkák

Az alkalmak során elkészült kreatív munkák nem kerülnek esztétikai megítélésre sem analizálásra. A terápia keretein belül készített alkotások megőrzése az én felelősségem. A terápia végeztével a kliens felelőssége ezen munkák további sorsa.

 

Az egyénre szabott módszer

Rendszerint non direktív megközelítéssel dolgozom. Ugyanakkor a kliens által hozott problémának megfelelően egyénre szabott módszert alkalmazva időnként javasolom bizonyos kreatív eszközök használatát, egy-egy meghatározott kivitelezési formát vagy témát fókuszként.  Az alkotó munkát általában szóbeli feldolgozás követi ezzel is elősegítve a terápiás cél megvalósítását.

 

Idői keretek

Egy alkalom 1 órás. A művészetterápiás ülések általában hetente egyszer történnek, ettől eltérő gyakoriság megbeszélés és szükség szerint lehetséges. Fontos, hogy akadályoztatás esetén az órák lemondása legkésőbb a megbeszélt ülés előtti napon történjen. A le nem mondott ülés megtartottnak számít, és az óradíjat ki kell fizetni. Késés esetén az órát szintén be kell fejezni a megbeszélt időre, az óradíj ebben az esetben is változatlan.

 

Óradíj

Magyar klienseimnek kedvezményes óradíjat biztosítok.

 

Elérhetőségeim

Telefon: (+353) 087 704 5359

Email: andrea.nagy.arttherapy@gmail.com

 

Személyesen előzetes időpontegyeztetés alapján: Haven Counselling Service, Bachelor's Quay, Cork

Gyermek és serdülő művészetterápia

 

Gyermekek esetén először a szülőkkel konzultálok, majd ezt követően a terápia kereteit a gyermek bevonásával határozzuk meg. A bevonás mértéke a gyermek állapotától és életkorától függ. A terápia időtartama alatt a szülőkkel folyamatos a kapcsolattartás megegyezett időszakonkénti konzultációkkal. 16 évnél idősebb serdülő a terápiában való részvételről, a szülők bevonásának mértékéről önállóan dönthet. 18 év feletti fiatal és felnőtt esetén a megállapodás köztem és a kliens között jön létre.